Χρήση φορτιστών και έξοδος φόρτισης. Τι να προσέχουμε !!!!

Μιάς και κυκλοφορούν διάφοροι τύποι φιρτιστών και διαφορετικής έξοδου φορτιστές, αποφάσισα να γράψω ενα μικρό άρθρο που εξηγεί 2-3 πραγματάκια.
Εχουμε και λεμε λοιπον :

1) Όσο αφορά τους φορτιστές και γιατί κάποιος μπορεί να φορτίζει πιο γρήγορα και κάποιος άλλος πιο αργά, αυτό συμβαίνει ανάλογα τι έξοδο σε A (amber).
Ο φορτιστής που υπάρχει στη συσκευασία κάθε κινητού έχει συγκεκριμένη έξοδο. Για παράδειγμα ο φορτιστής που έχει το Samsung Galaxy S I-9000  έχει έξοδο 0,7A.
Αυτό σημαίνει ότι αν κάνει για παράδειγμα 2 ώρες να φορτίσει το galaxy από το 10% μέχρι το 100%, τότε αν φορτίσουμε το κινητό με έναν άλλο φορτιστή που έχει έξοδο 1A, δηλαδή μεγαλύτερη έξοδο, η συσκευή θα φορτίσει πιο γρήγορα σε σχέση με τον φορτιστή 0,7A.


Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.



2) Όσο μικρότερη έξοδο έχει ο φορτιστής που φορτίζουμε το κινητό, τόσο πιο πολύ χρόνο χρειάζεται για να φορτίσει, ΟΜΩΣ φορτίζεται πολύ καλύτερα !!!!
Και όχι μόνο φορτίζεται καλύτερα, αλλά ξεφορτίζει και πιο αργά, άρα έχει καλύτερη αυτονομία.
Αν προσέξετε όλοι οι φορτιστές που υπάρχουν στη συσκευασία σε κάθε κινητό γράφουν πάνω travel adapter, δηλαδή φορτιστής ταξιδιού, δηλαδή ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΗΣ !!!!

3) Πολλοί έχουν αναφέρει ότι φορτίζουν το κινητό τους από τον υπολογιστή μέσω usb γιατί φορτίζεται πολύ καλύτερα και κρατάει και πιο πολύ η μπαταρία!!!!
Αυτό είναι τσεκαρισμένο και από μένα και είναι σωστό.
Αυτό συμβαίνει επειδή η έξοδος που βγάζει ο υπολογιστής είναι μικρή και φορτίζει πολύ καλύτερα η μπαταρία.
Φυσικό είναι βέβαια ότι κάνει πολύ περισσότερη ώρα να φορτίσει. Μπορεί να κάνει και 3-4 ώρες να φορτίσει!!!!

4) Όταν επιλέγουμε φορτιστή αυτοκινήτου, καλό είναι να έχει έξοδο το ελάχιστο 1Α.
Και αυτό γιατί αν θέλουμε να έχουμε ανοιχτό το κινητό με κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης (gps) και να το φορτίζουμε συγχρόνως, αν είναι κάτω από 1Α τότε μόνο κάνει συντήρηση και δεν φορτίζει τη συσκευή. Δηλαδή αν το συνδέσουμε στον φορτιστή ενώ έχουμε ανοιχτή την εφαρμογή gps,και έχει για παράδειγμα 50% μπαταρία, μετά από μία ώρα πάλι 50% θα έχει.
Ενώ αν είναι ο φορτιστής έξοδο 1Α και πάνω, θα φορτίζει την συσκευή συγχρόνως.


5) Προσέχουμε πολύ όταν αγοράζουμε διάφορους φορτιστές απο internet και ebay (κινέζικους και μη), γιατί αν είναι χαμηλής ποιότητας υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φορτίζει λανθασμένα την συσκευή, και υπάρχει και πιθανότητα υπερφόρτωσης της μπαταρίας με επακόλουθο της αύξηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας. Θεωρητικά αυτο σημαίνει οτι μπορεί μια μπαταρία να "σκάσει" απο την υπερθέρμανση !!!! Προσοχή λοιπόν τι αγοράζουμε και απο πού !!!!

Σχόλια