Οδηγός εγκατάστασης firefox portable (και οποιασδηποτε portable εφαρμογης) , στον dropbox, ωστε να τον εχετε παντα μαζι σας σε οποιοδηποτε υπολογιστη εχετε ιντερνετ.

Παρακατω θα βρειτε εναν οδηγός βημα βημα για το πως θα κανετε εγκατασταση τον mozilla firefox portable (και οποιασδηποτε portable εφαρμογης) , στον dropbox, ωστε να τον εχετε παντα μαζι σας σε οποιοδηποτε υπολογιστη εχετε ιντερνετ.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
 
1) πηγαινετε εδω : [url]http://portableapps.com/[/url]

2) βρισκετε τον firefox. για να μην κουραζεστε πηγαιντε εδω : [url]http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable[/url]

3) καντε download και αποθηκευστε το αρχειο οπου θελετε.

4) πηγαινετε στον φακελο που εχετε ορισει να ειναι συγχρονιζομενος για το dropbox. αν δεν το εχετε αλλαξει στην εγκατασταση του dropbox, θα ειναι στο my documents\my dropbox\
εκει μεσα φτιαξε εναν φακελο και ονομασε τον PORTABLE ωστε εκει μεσα να βαζεις οτι εφαρμογη θελεις Portable.

Για οποιους εχουν Ελληνικα windows η διαδρομη θα ειναι \Τα εγγραφα μου\my dropbox\.

5) πηγαινετε στον φακελλο που αποθηκευσατε τον firefox στο βημα 3, και τρεξτε το αρχειο που κατεβασατε. ειναι το αρχειο FirefoxPortable_3.6.10_English.paf

6) θα ξεκινησει η εγκατασταση. οταν σας ζητησει σε ποιο φακελλο να γινει η εγκατασταση, επιλεξτε τον dropbox φακελλο, δηλαδη \my documents\my dropbox\portable και προχωρηστε με την εγκατασταση.

7) οταν τελειωσει η εγκατασταση, πλεον εχετε εγκατεστημενο μεσα στον dropbox τον firefox.
σε οποιο υπολογιστη και να πατε, π.χ στον υπολογιστη της δουλειας σας, εγκαταστηστε την εφαρμογη dropbox και περαστε τα στοιχεια σας (email/password) ωστε να υπαρχει συγχρονισμος του υπολογιστη με τον dropbox.

8) μετα το μονο που εχετε να κανετε, ειναι να φτιαξετε μια συντομευση στην επιφανεια εργασιας του υπολογιστη σας, για το αρχειο του firefox που ειναι εγκατεστημενο στον dropbox.


Δηλαδη θα πατε στον φακελλο \my documents\my dropbox\portable\FirefoxPortable\
και θα κανετε μια συντομευση του αρχειου FirefoxPortable.exe.

9) μετα τρεξτε την συντομευση απο την επιφανεια εργασιας και εχετε πλεον τον firefox. σε οποιο υπολογιστη και να το κανετε αυτο, θα τρεχετε τον ιδιο firefox, αφου θα ειναι εγκατεστημενος μεσα στον κοινο φακελο dropbox !!!!

10) περαστε και τα bookmarks σας με καποιον τροπο και θα τα εχετε παντου σε οποιο υπολογιστη και αν πατε, αρκει να εχετε εγκατεστημενο το dropbox και να κανετε την συντομευση που σας ειπα στο βημα 8.



Αυτος ο οδηγος ισχυει για εγκατασταση οποιασδηποτε portable εφαρμογης. με αυτο τον τροπο στην ουσια εκμεταλλευομαστε το dropbox και τον χρησιμοποιουμε σαν usb disk !!!!

Σχόλια