Game Review : Angry Birds

Πηγη άρθρου: www.myphone.gr

Τι συμβαίνει όταν τα κακά πράσινα (μικροσκοπικά θα λέγαμε) γουρουνάκια κλέβουν αυγά από μια φωλιά πουλιών; Μα φυσικά, τα πουλιά... θυμώνουν και αποφασίζουν να κυνηγήσουν τα γουρουνάκια για να πάρουν τα αυγά τους πίσω. Επιστρατεύουν λοιπόν την βοήθειά σας και σας δίνουν μια σφεντόνα και μερικά πουλιά... καμικάζι, τα οποία εκσφενδονίζετε πάνω στα γουρουνάκια, με σκοπό να τα εξοντώσετε!
Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.  Φυσικά τα γουρουνάκια δεν έχουν σκοπό να παραδοθούν αμαχητί. Έτσι, χρησιμοποιώντας πέτρα, ξύλο και γυαλί, δημιουργούν διάφορα κατασκευάσματα για να προστατευτούν από τα εισερχόμενα πυρά, κατασκευάσματα που καλείστε να βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να γκρεμίσετε. Ευτυχώς, τα θυμωμένα πουλάκια είναι αρκετά... οργανωμένα, με διάφορους τύπους στρατιωτών-καμικάζι που εξειδικεύονται στην καταστροφή συγκεκριμένων υλικών. Έτσι, στην αρχή της κάθε πίστας σας δίνεται ένας μικρός αριθμός πουλιών, συνήθως μεταξύ 3 και 5, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσετε με το σωστό τρόπο ώστε να μην μείνει ούτε ένα γουρουνάκι. Αν δεν τα καταφέρετε ξαναπαίζετε την πίστα από την αρχή, ενώ παίρνετε bonus αν περάσετε την πίστα χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε όλα.

Όπως θα έχετε καταλάβει, ο λόγος για το Αngry Birds, το gaming hit για κινητά τηλέφωνα, ένα παιχνίδι ιδιαίτερα προσεγμένο χωρίς σπασίματα ή άλλα προβλήματα, με πολύ όμορφα γραφικά, τα οποία μάλιστα αναβαθμίστηκαν πρόσφατα ώστε να αξιοποιούν την οθόνη του iPhone 4. Αυτό όμως που κάνει το Angry Birds να ξεχωρίζει από το... χάος των διαθέσιμων παιχνιδιών, είναι αδιαμφισβήτητα η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι καταπληκτικοί ήχοι του. Οι φωνές που βγάζουν τα πουλάκια και τα γουρουνάκια στην αρχή κάθε πίστας, ο ξεκαρδιστικός ήχος που κάνει κάθε πουλί όταν εκτοξεύεται και το χάος που ακολουθεί, αποτελούν ατελείωτη πηγή γέλιου ενώ η μουσική του κεντρικού μενού δεν μπορεί παρά να μας προϊδεάσει για το τι θα επακολουθήσει. Με 120 μοναδικές πίστες, μερικές από τις οποίες απαιτούν αρκετή σκέψη για να τις περάσετε, αλλά και υποστήριξη για το Game Center της Apple, έχετε ένα παιχνίδι που θα σας κρατήσει συντροφιά για πάρα πολλές ώρες, ενώ άνετα ξαναπαίζεται δεύτερη και τρίτη φορά.

Το Angry Birds είναι διαθέσιμο για iPhone / iPod Touch (0,79 ευρώ), Palm (1,5 ευρώ), Maemo (25 πίστες δωρεάν, level packs 1, 2 και 3 - 2,5 ευρώ το κάθε ένα) και Android (δωρεάν με διαφημίσεις). Όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν πριν το αγοράσουν, μπορούν να κατεβάσουν την lite έκδοσή για iPhone / iPod ή Palm, η οποία έχει λιγότερες πίστες. Το παρόν review έχει βασιστεί στην έκδοση για iPhone, αλλά το παιχνίδι το έχουμε δοκιμάσει επίσης σε Maemo και Android και δεν είχε ιδιαίτερες διαφορές.

Σχόλια