Samsung Galaxy S I-9000 : Οδηγός για να κάνετε αναβάθμιση σε επίσημα non-branded firmwares που διατίθενται στην Ελλάδα.

Το παρακάτω είναι γραμμένο απο τον φίλο και συμφορουμίτη Αλέξανδρο με το ψευδώνυμο "Tyxerakias" απο το www.myphone.gr και τον ευχαριστούμε πολυ !!!!
=====================================================================

Παρακάτω ακολουθεί ένας μίνι οδηγός για το πώς θα κάνετε αναβάθμιση στα τελευταία επίσημα non-branded (που δεν ανήκουν σε κάποιο πάροχο π.χ. Vodafone) firmwares που διατίθενται στην Ελλάδα.


Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
Τα 2 τελευταία Éclair firmwares για το Galaxy S τη στιγμή που το γράφω αυτό (μέσα Οκτωβρίου 2010) είναι το I9000XWJM2 που δίνει η Cosmote και ο Γερμανός, και το I9000XWJM5 που δίνει η Wind. Τα παλιότερα που έχουν κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα είναι το I9000XWJG1, και το I9000XWJFB. Tέλος, στις αρχές κυκλοφορίας του Galaxy S τον Ιούλιο, κυκλοφορούσε και το εισαγόμενο (χωρίς Ελληνικό πληκτρολόγιο) I9000XXJF3 (για να υποστηρίζει πλήρως Ελληνικά το firmware, πρέπει να έχει PDA κομμάτι ΧW, και όχι ΧΧ).

Για να δεις ποιό ακριβώς firmware "φοράει" η συσκευή σου, πληκτρολόγησε στο τηλέφωνο *#1234#, και θα εμφανιστεί στην οθόνη. Η πρώτη γραμμή "PDA" είναι αυτό που ζητάς.

Ο οδηγός αυτός είναι για αυτούς που θέλουν να αναβαθμίσουν το κινητό τους σε κάποια τελευταία έκδοση (μιας και το Kies δε δίνει αναβάθμιση από τη μία στην άλλη), ή έχουν ήδη πειραματιστεί και θέλουν να βάλουν την έκδοση που είχαν όταν πήραν το κινητό, π.χ. για λόγους εγγύησης, ή μεταπώλησης. Αφορά μόνο την αναβάθμιση στις 2 τελευταίες εκδόσεις Éclair της Eλλάδας τη στιγμή που γράφω. Η διαδικασία παραμένει περίπου ίδια για άλλες πιό καινούριες εκδόσεις, αλλά δε θα καλύψω τις άλλες εκδόσεις εδώ.

Αρχίζουμε:
- Κατέβασε τα παρακάτω αρχεία και αποσυμπίεσέ τα, το καθένα στο δικό του φάκελο:
Odin3 v.1.3  και
Ι9000ΧWJM2
ή
I9000XWJM5

- Καλού κακού βγάλε τη SIM και την external sd κάρτα αν έχεις.

- Βάλε το τηλέφωνο σε download mode, με τα 3 κουμπιά (volume -, home, power), ή, αν ο συνδυασμός των 3ων κουμπιών δε λειτουργεί στη συσκευή σου, με το adb, γράφοντας adb reboot download (Μπορείς να βρεις το adb με οδηγίες στην υπογραφή μου). Αν πάντως δεν λειτουργεί ο συνδυασμός, δε συνιστάται να το κάνεις, γιατί αν πάει κάτι στραβά το τηλέφωνο θα θέλει service.

- XΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ το τηλέφωνο, άρχισε το Odin3.

- Tίκαρε το Re-partition, και τα "Auto-reboot" και "F. Reset Time" πρέπει να είναι κι αυτά τικαρισμένα.

- Πάτα το "PIT" κουμπι και διάλεξε το s1_odin_20100512.pit αρχείο.

- Πάτα το "PDA" και διάλεξε το αρχείο "CODE_I9000XWJM2.tar", ή το "CODE_I9000XWJM5.tar.md5", ανάλογα με το ποιό firmware θες να περάσεις.

- Πάτα το "PHONE" και διάλεξε το "MODEM_I9000XXJM1.tar" .

- Πάτα το "CSC" κουμπί και διάλεξε το "CSC_I9000ΟΧΧJM1.tar".

- Σύνδεσε το τηλέφωνο και περίμενε μέχρι να το αναγνωρίσει το Οdin, θα βγάλει μία port στο ID:COM.Αν δεν το αναγνωρίσει, σημαίνει ότι δεν έχεις τους drivers, βάλε το Κies που τους έχει.

- Πάτα το "Start". Εμφανίζεται . Το τηλέφωνο θα σβήσει και η οθόνη θα γράφει "Reset". Mετά περίμενε μέχρι το Οdin να γράψει "Pass" (μπορεί να πάρει μερικά λεπτά), θα γράψει και τα αρχεία που περνάει FactoryFS, Kernel, κλπ.. μετά το τηλέφωνο θα σβήσει και θα ξαναρχίσει με το καινούριο firmware.
MHN ξεσυνδέσεις το τηλέφωνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 

- Μόνο όταν τελειώσει το reboot και το τηλέφωνο φαίνεται πάλι ΟΚ με την οθόνη της Κέρκυρας (ναι, η Κέρκυρα είναι!) χωρίς να κάνει τίποτα, μπορείς να γράψεις *#1234# και να δεις ότι έχει γίνει η αναβάθμιση.
 

- Τώρα πληκτρολόγησε *#272*ΩΩΛΛ#, όπου ΩΩΛΛ η ώρα που γράφει το ρολόι πάνω δεξιά σε 24ωρο φόρματ... αν δηλαδή είναι 4:15 μμ, γράφεις *#272*1615# . Θα βγεί τότε μια λίστα με κωδικούς 3ων γραμμάτων.
ΑΝ έβαλες το JM2, διάλεξε COS, αν έβαλες το JM5 διάλεξε το EUR, και μετά πάτα install. Το τηλέφωνο θα κάνει reboot, και θα έχει το επίσημο ελληνικό firmware. Συγχαρητήρια :)

Προσοχή: ΟΛΑ τα δεδομένα του τηλεφώνου θα χαθούν, και θα γίνει σαν καινούριο.
Μην το κάνεις, αν έχεις κλειδωμένο τηλέφωνο σε κάποιον πάροχο, που δε δέχεται άλλες κάρτες.
Αν έχεις τώρα Froyo, η επιστοφή σε Eclair ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα, αν και μάλλον το ξέρεις αυτό και μάλλον αυτός ο οδηγός δεν είναι για σένα :)

Σχόλια