Συγχρονισμός αγαπημένων (bookmarks) με τον Opera browser και την υπηρεσία Opera link !!!

Σας παρουσιάζω έναν σύντομο οδηγό με το όποιο μπορούμε να έχουμε πάντα συγχρονισμένα τα αγαπημένα του υπολογιστή/υπολογιστών μας με το hd2 μας αμφίδρομα. Δηλαδή όποτε προσθέσουμε ένα αγαπημένο από τον υπολογιστή, θα το έχουμε αυτόματα και στο hd2 μας και αντιστρόφως.


Ο παρακάτω οδηγός φυσικά ισχύει και για συσκευές android, μιας και ο opera 10 κυκλοφόρησε ήδη αυτές τις μέρες και android.

Η υπηρεσία ονομάζεται opera link και την έχει ενσωματωμένη ο opera 10 και ο opera mini. Δυστυχώς δεν την έχει ο opera 9 αλλά πιστεύω ότι οι πιο πολλοί χρησιμοποιούμε τον opera 10 και τον opera mini.

Η υπηρεσία συγχρονίσει τα αγαπημένα του υπολογιστή και του hd2 με τον server του opera οπότε όταν αποθηκεύουμε ένα νέο αγαπημένο, αυτό κάνει τον συγχρονισμό αυτόματα.

Ο συγχρονισμός γίνεται αυτόματα όπως είπα, και επίσης γίνεται και αμφίδρομα, δηλαδή και απο τον υπολογιστή μας αλλα και απο το κινητό μας !!!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.  
1) Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε τον opera browser στον υπολογιστή μας. Το link είναι εδώ : http://www.opera.com/browser/

2) Ανοίγουν τον opera στον υπολογιστή μας και φτιάχνουμε λογαριασμό για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία opera link. Η εγγραφή είναι δωρεάν φυσικά. Το Link είναι εδώ : http://www.opera.com/link/

3) Για να μεταφέρουμε τα αγαπημένα μας από τον Mozilla, ανοίγουμε τον Mozilla στον υπολογιστή και πηγαίνουμε στο μενού σελιδοδείκτες-->οργάνωση σελιδοδεικτών. Πατάμε εκεί που λέει ‘εισαγωγή και αντίγραφο’ και από τις επιλογές πατάμε ‘εξαγωγή html’ --> δίνουμε ένα όνομα, επιλεγούμε έναν φάκελο κα πατάμε αποθήκευση.

4) Ανοίγουμε τον opera στον υπολογιστή μας και πηγαίνουμε στο μενού πάνω αριστερά (έχει ένα κόκκινο κουμπί με το γράμμα ‘Ο’) και επιλεγούμε σελιδοδείκτες και μετά διαχείριση σελιδοδεικτών. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πατώντας τον συνδυασμό ctrl+shift+b.

5) Πατάμε στην επιλογή Αρχείο και επιλεγούμε ‘εισαγωγή σελιδοδεικτών Firefox’, πάμε στον φάκελο που αποθηκεύσαμε πριν τα αγαπημένα και πατάμε ‘Άνοιγμα’. Τώρα έχουμε αντιγράψει επιτυχώς τα αγαπημένα μας από τον Firefox στον opera στον υπολογιστή μας.

6) Ανοίγουμε τον opera 10 η τον opera mini στο hd2 μας, και πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις. Εκεί θα δούμε την επιλογή opera link όπου θα είναι απενεργοποιημένη (κλειστό). Πατάμε στην επιλογή ‘κλειστό’, μας εμφανίζει ένα μήνυμα με πληροφορίες για το opera link και πατάμε ‘εντάξει’.

7) Μετά επιλεγούμε ‘διαθέτω λογαριασμό’ (μπορείτε να επιλέξετε και ‘εγγραφή’ αν δεν έχετε κάνει το βήμα 2 που περιγραφώ παραπάνω).
Δίνουμε τα στοιχειά του λογαριασμού όπως τον φτιάξαμε στο βήμα 2 και πατάμε στο κουμπί ‘σύνδεση’. (φυσικά θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο internet είτε μέσω wifi είτε μέσω gprs/3g)

8) Θα συνδεθεί και θα κάνει τον συγχρονισμό, όποτε μετά στον opera από το μενού σελιδοδείκτες έχουμε όλα τα αγαπημένα μας όπως υπάρχουν και στον υπολογιστή μας.
Από εδώ και περά θα έχετε συγχρονισμένα τα αγαπημένα σας μεταξύ του opera του hd2 και του opera στον υπολογιστή σας και σε όλους τους υπολογιστές που έχετε εγκαταστήσει τον opera.

Σχόλια