Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Τι να προσέξετε προτού κάνετε μια αγορά από το Ίντερνετ !!!!

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου στρέφονται προς την αγορά προϊόντων μέσω Ίντερνετ. Λίγο οι καλύτερες τιμές, λίγο η ευκολία αναζήτησης και παραγγελίας μέσω υπολογιστή, και η αγορά μέσω Ίντερνετ τείνει να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια πλέον.
Το γεγονός αυτο όμως καθιστά ακόμα μεγαλύτερο το δέλεαρ για τους επίδοξους απατεώνες που εποφθαλμιούν στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών. Η ESET, εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για την προστασία από τις απειλές της ασφάλειας των υπολογιστών, εξέδωσε μια ενδιαφέρουσα λίστα συμβουλών για τις αγορές μέσω Ίντερνετ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Κρύψτε δραστηριότητες που εμφανίζονται από Timeline app

Σύμφωνα με το Facebook, όταν δίνετε άδεια σε μια εφαρμογή να προσθέσει κάποια δραστηριότητα στο Χρονολόγιό σας, αυτή η δραστηριότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στη στήλη ενημέρωσης και στις Ενημερώσεις αρχικής σελίδας.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, η δραστηριότητα των εφαρμογών σας μπορεί να είναι ορατή και σε άλλα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ή στον δικτυακό της τόπο. «Αν θέλετε να αφαιρέσετε μια ανακοίνωση εφαρμογής από το Χρονολόγιό σας και το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή.»

Ο χρήστης μπορεί να διαγράψει την κοινοποίηση από το Χρονολόγιό του και να ρυθμίσει τι εμφανίζεται σε αυτό, από το αρχείο δραστηριοτήτων.

Δείτε πως:

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Facebook apps: Απαγορέψτε στους φίλους σας να κοινοποιούν τι κάνετε

Οι λεγόμενες Timeline app μπορεί να είναι ευπρόσδεκτες όταν μέσω αυτών οι δραστηριότητες των φίλων μας αποτελούν έμπνευση για να κάνουμε κάτι κι εμείς ή να κάνουμε κάτι μαζί. Από την άλλη, μπορεί να μην θέλουμε να κοινοποιούν εκείνοι ό,τι κάνουμε εμείς σε τρίτους. Δείτε πως μπορείτε να τους αφαιρέσετε το δικαίωμα να κοινοποιούν την δραστηριότητά σας σε εφαρμογές που χρησιμοποιείται αμφότεροι.

Οι φίλοι σας και άλλα άτομα στα οποία κοινοποιείτε πληροφορίες μπορούν επίσης να κοινοποιήσουν τη δραστηριότητά σας σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κοινοποίησης της δραστηριότητας εφαρμογών σας από άλλους:

Απάτες στο Facebook και πως θα προστατευτείτε

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι το μεγάλο όπλο για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου αφού μέσω αυτών διαδίδουν τις... δημιουργίες τους μαζικά.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι χρήστες αποστέλλουν εν αγνοία τους τα κακόβουλα links και στους φίλους τους, διευκολύνει περαιτέρω τη διανομή malware καθώς οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο που λαμβάνουν από μια αξιόπιστη πηγή, όπως είναι οι φίλοι τους.

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Πως καταργούνται εφαρμογές στο Facebook

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, ένας όμως είναι ο κυριότερος: υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λογαριασμό σας. Αφού αλλάξετε καλού-κακού το password στο λογαριασμό σας, καταργήστε κάποιες από τις εφαρμογές τις οποίες έχετε εξουσιοδοτήσει να αντλεί τα στοιχεία σας.

Για να καταργήσετε εφαρμογές που έχετε αποδεχτεί να χρησιμοποιείτε στο Facebook, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Επιλέξτε το βελάκι προς τα κάτω, στο δεξί μέρος της σελίδας σας.

Πως να προστατευτείτε από τον Ramnit, τον «ιό του Facebook»

Μετά την είδηση ότι σκουλήκι σέρνεται από προφίλ σε προφίλ του Facebook και σαρώνει προσωπικά στοιχεία φίλων και συγγενών, το Facebook έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την παραλλαγή του Ramnit που έγινε γνωστός ως «ιός του Facebook».

Η εταιρεία Securlet υποστηρίζει ότι αυτή η παραλλαγή του Ramnit, Ramnit.C δείχνει ότι η εξάπλωση ιών και σκουληκιών από mail σε mail έχει πλέον ξεπεραστεί. Από τη στιγμή που ο Ramnit μπήκε σε ένα προφίλ, εξαπλώνεται με εκθετική πρόοδο από φίλο σε φίλο. Εντούτοις, για να μολυνθεί κανείς θα πρέπει να κάνει κλικ στο μολυσμένο λινκ (και αυτό είναι πολύ εύκολο, αν το σκεφτεί κανείς). 

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Κερδίστε επιπλέον 4.5gb διαθέσιμό χώρο στο Dropbox εύκολα και γρήγορα !!!!

(Updated 09/02/2012)
Πρόσφατα η υπηρεσία dropbox πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει αυτόματα upload τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάει απο την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, στον συνδεδεμένο του λογαριασμό dropbox.
Η υπηρεσια SugarSync χρησιμοποιεί την δυνατότητα αυτή εδω και αρκετό καιρό με μεγάλη επιτυχία, και οι υπεύθυνοι του Dropbox φυσικά ακολούθησαν τις τάσεις τις εποχής. Η δυνατότητα αυτή βρίσκεται σε στάδιο beta, δηλαδή σε δοκιμαστικό στάδιο.
Οι υπεύθυνοι του Dropbox αποφάσισαν να δώσουν ενα "bonus" σε όσους εκείνους μπούν στην διαδικασία να δοκιμάσουν την νέα αυτή υπηρεσία, δίνοντας δωρεάν έξτρα χώρο εώς και 4.5gb, ο οποίος προστίθεται στον ήδη υπάρχον που διαθέτει ο χρήστης. Αν για παράδειγμα ο χρήστης διαθέτει 2.5gb χώρο, θα έχει την δυνατότητα να κερδίσει επιπλέον 4.5gb, και να έχει συνολικά 7gb χωρίς καμία επιβάρυνση !!!!
Όπως καταλαβαίνετε τα 4.5gb επιπλέον χώρου είναι ένα αξιοσέβαστο "bonus", γι'αυτο κι'εγώ παρακάτω θα σας εξηγήσω με ποιόν τρόπο εύκολα και γρήγορα θα μπορέσετε να τον κερδίσετε.