Facebook και αυτόματη έναρξη αναπαραγωγής βίντεο

Πρόσφατα στο Facebook αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν μια νέα δυνατότητα, όταν κάποιος έχει δημοσιεύσει οποιοδήποτε βίντεο, αυτό να ξεκινάει αυτόματα να αναπαράγεται (να παίζει) μόλις εσείς φτάσετε στο σημείο που είναι δημοσιευμένο στο χρονολόγιό σας. Αυτή η δυνατότητα έχει προστεθεί τόσο στο facebook όταν είστε συνδεδεμένοι από υπολογιστή, tablet, smartphone, όσο και στην εφαρμογή android για κινητά και tablet.
Για πολλούς από εσάς, όπως και σε μένα, αυτή η δυνατότητα είναι σχετικά ενοχλητική. Γι' αυτό και σας παραθέτω τα βήματα αν επιθυμείτε να το απενεργοποιήσετε.

Στον υπολογιστή σας τα βήματα είναι τα παρακάτω:
  1. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό facebook, πατήστε επάνω δεξιά στην επιλογή με το λουκέτο, 
  2. Έπειτα πατήστε τέρμα κάτω περισσότερες ρυθμίσεις όπως φαίνεται στην εικόνα δεξιά:
  3. Στην αριστερή στήλη τέρμα κάτω θα βρείτε την επιλογή βίντεο. Πατήστε εκεί και στις επιλογές που θα σας εμφανίσει γράφει αυτόματη έναρξη βίντεο. Εκεί επιλέγετε Ναι ή Όχι αναλόγως με την επιθυμία σας.

Στην εφαρμογή για android, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το πλήκτρο να σας εμφανίσει το μενού επιλογών. Επιλέγεται ρυθμίσεις και στις επιλογές που θα σας εμφανίσει θα βρείτε την επιλογή αυτόματη έναρξη βίντεο. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε Ναι, Όχι ή μόνο σε wifi αν θέλετε να ξεκινάνε τα βίντεο να παίζουν μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο wifi δίκτυο.

Προσέξτε ότι στην εφαρμογή android αν επιλέξετε Ναι, τότε θα σας χρησιμοποιεί τα data από το 3g internet σας, εφόσον το έχετε ενεργό, και πιθανό να σας χρεώνει αν δεν έχετε κάποια δωρεάν mb στο πακέτο σας.



Σχόλια